PATRULA ECO

logoPatrula-Eco.png
"Patrula Eco"
este un Concurs Naţional de responsabilitate socială dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie pentru mediu şi oferă posibilitatea implicării active a şcolii în  depistarea şi rezolvarea problemelor de mediu cu care se confruntă comunitatea care generează populaţia şcolară, alături de partenerii instituţionali locali (Agenţii locale de Protecţie a Mediului, Consilii Judeţene, Primării, Consilii Locale, societăţi comerciale, etc.).

Concursul Naţional „Patrula Eco” este organizat de Editura Decesfera Media (http://www.decesfera.ro/2009) şi Centrul Carpato Danubian de Geoecologie (http://www.ccdg.ro/).
Mai multe detalii despre concurs găsiţi pe http://www.patrulaeco.ro/.

„Patrula Eco”  din cadrul Colegiul Tehnic „Gh. ASACHI” se numeşte ATLAS, are 60 de membri (elevi din clasele IX-XI) şi este coordonată de prof. Văcaru Lavinia şi prof. Gica Victor şi prezintă ca elemente de identificare o insignă şi un imn propriu (realizate de membrii).

„Patrula Eco” ATLAS îşi propune să observe factorii pozitivi şi negativi din perimetrul în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea membrii patrulei (respectiv cartierul Drumul Taberei), să monitorizeze paşii pozitivi realizaţi în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător şi să colecteze date privind problemele de mediu cu care se confruntă comunitatea locală. Deşi mică, „Patrula Eco” ATLAS intenţionează să realizeze, dar şi să se implice, într-o serie de activităţi cu caracter ecologic, care pe măsură ce se vor concretiza vi le vom prezenta